10 мобилни приложения за подобряване на френския в движение

by | 09/08/2023 | Bezpaltni resursi

Може ли да подобриш нивото на френския си език, докато си в движение? Колко често се упрекваш, че нямаш време да поддържаш нивото на френския си? И поради липса на време отлагаш, а времето си минава. А задаваш ли си въпроса може ли да се учи френски в движение? Докато пътуваш с градския транспорт или шофираш, докато разхождаш кучето си или докато вършиш домакинските си задачи? И отговорът е положителен! Наистина е възможно и дори може дори да се окаже по-ефективен начин за учене, който се случва по несъзнателен и ненатрапчив начин.

Силно се препоръчва учебната подготовка в училищна или извънучилищна среда да бъде допълнена от упражнения за самостоятелна работа особено когато става дума за развиване и усъвършенстване на устната реч. Тази комбинация от обучение може да се окаже много по-полезна, отколкото да се разчита само на едната или другата страна.

Къде най-често се греши при избора на приложение за учене на френски език?

Най-често срещаната грешка е да се търсят активности, сходни с тези в училището. Защо това е грешка? Защото учебните упражнения са учебни, т.е. създадени са за учебна среда и невинаги са автентични и ефективни, още повече, когато става въпрос за самостоятелна работа. По-добре е да се насочите към автентични и полезни ресурси като радио предавания, филми, подкасти и мобилни приложения.

Когато става въпрос за избор на мобилни приложения, не е задължително да се търсят специфични заглавия за всяко умение – слушане, граматика, лексика, писане или говорене. Вместо това има богат избор от приложения, които предлагат комплексен подход и подобряват всички аспекти на френския език.

Кои приложения за учене на френски да използвам?

Ето списък с няколко мобилни приложения, които са налични в Google Play Store и Apple App Store, които ще ти помогнат да подобриш френския си език в движение:

  1. Duolingo
  2. Babbel
  3. Rosetta Stone
  4. Memrise
  5. Anki
  6. Beelinguapp
  7. Tandem Language Exchange
  8. HelloTalk
  9. Drops

Тези приложения може не са подходящи за начинаещи!

Преди да започнеш да ги използваш, е добре да оцениш текущите си знания и умения, както и нужди от учене. Съчетаването на тези приложения с редовна учебна практика и общуване на френски език ще ти помогне да направиш значителен напредък в своето владеене на езика.

Сега, когато имаш този списък с приложения за учене на френски език, ще продължиш ли да отлагаш? Или ще разнообразиш своя подход към подобряване на френския и ще го включиш в ежедневния си ритъм?

Успех!

Сподели статията

Автор: Нина Чочева

Аз съм Нина Чочева, доктор по съвременен френски език – фонетика. Обичам френския език и чрез тези статии помагам на всички франкофони също да го заобичат. Езикът на любовта се учи с любов!

Ако си франкофон, Франколандия е твоето място!

Имейл бюлетин

Свали безплатен ресурс като се запишеш безплатно! Получавай в пощата полезни статии.