Добре дошъл в блога на Франколандия!

by | 17/08/2023 | Obshti

Френски за успех!

Франколандия се роди заради този блог. Този начин на изразяване не е нито непознат, нито нов. За мен това е нещо, което осъзнавам като професионална необходимост. Този блог е място, в което ще споделям своя опит като образователен консултант по френски език. И както се казва, всичко, което се прави с любов, е любов!

Франколандия е място, в което ще:

  • Изразявам мнение по актуални въпроси в образованието, в ученето и преподаването на френски език
  • Споделям важна, ценна, практична информация за ученици франкофони, но не само – за всички франкофони по душа, които като мен обичат френския език
  • Давам ценни съвети за ефективно учене на френски език
  • Предоставям подбрана информация от ресурси, сайтове за усвояване и подобряване на четирите компетенции – говорене, писане, четене, слушане
  • И още много идеи

За книгите и писането

Обичам да чета, обичам да пиша. Затова завърших две филологии едновременно – българска и френска. В моите студентски години се учеше, както трябва, четяхме всички книги, присъствахме на всички лекции. Изучаването на две литератури ми даде много. Дори от днешна гледна точка не мога да дам стойност на наученото. След френския език, а защо не и едновременно, следва литературата. Не съм спирала да чета и да купувам книги. Книгите ме спасяват в трудни моменти. Книгите са моите най-верни приятели. И това за мен не е клише!

Блог?! Писането на блог е нещо различно и е поредното предизвикателство за мен. Докато пишех докторската си дисертация по съвременен френски език, ми трябваше много време, за да овладея научния стил. Той е много специфичен, изискващ определена форма.

Сега, ново начало!

Ново, но по-интересно, полезно и осъзнато за мен писане!

Благодаря ти, че си тук! И „че ме четеш“, comme on dit en français!

Сподели статията

Автор: Нина Чочева

Аз съм Нина Чочева, доктор по съвременен френски език – фонетика. Обичам френския език и чрез тези статии помагам на всички франкофони също да го заобичат. Езикът на любовта се учи с любов!

Ако си франкофон, Франколандия е твоето място!

Имейл бюлетин

Свали безплатен ресурс като се запишеш безплатно! Получавай в пощата полезни статии.